Wandelen door de Todrakloof - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu Wandelen door de Todrakloof - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

Wandelen door de Todrakloof

Door: Joan en Ad Nelissen

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

15 Oktober 2011 | Marokko, Rabat

Hallo reisgenoten,

We hebben vandaag uit kunnen slapen. De wekker ging om 08.00 uur, waarna we, zoals inmiddels gebruikelijk als laatste aan het ontbijt verschenen.
Om tien uur vertrokken we onder begeleiding van een plaatselijke gids voor een wandeling door de palmen oase. We konden alles fotograferen, behalve de mensen, op straffe van het volledig wissen van je memoriekaart. Het werd een 2 uur durende wandeling door akkertjes, dadelpalmbossen en langs kleine irrigatiekanalen met op de kleine akkertjes mensen die veelal nog met primitieve middelen de grond bewerkte. Al met al een erg leuke wandeling.

Na de lunch, welke we in een authentiek restaurantje hebben genuttigd, zijn we met ons busje naar het begin van de Todrakloof gebracht, vanwaar we konden kiezen tussen een wandeling over de weg, of werkelijk door de rivierbedding van de kloof. Ons Joan is samen met Marjo, Linda en Isabelle over de weg naar het eindpunt gewandeld en ik ben samen met Peter door de rivierbedding in ruim 2 ½ uur naar het eindpunt geklauterd. Deze “wandeling” ging door een erg mooi stuk ongerepte natuur.

Het eindpunt van de tocht was een hotel annex restaurant wat in een bocht van de rivier op een heuveltje lag. We hebben hier van een Marokkaans menu gesmuld, bestaande uit een soepje vooraf, een gerecht met gehakt en linzen als hoofdgerecht en een chocolademousse als toetje.
Na afloop van het eten werden door de mensen van het restaurant diverse verschillende soorten Afrikaanse trommels tevoorschijn gehaald en gedurende meer dan een uur diverse stukken voorgedragen. Iedereen van de groep heeft zich kostelijk vermaakt.

Morgen hebben we weer een reisdag voor de boeg, door een van de mooiste streken van Marokko met erg veel natuurschoon.

Groetjes van de twee uit

De Todrakloof

• 16 Oktober 2011 - 10:08

Leon En Astrid:

Nou dat ziet er heel goed uit!
    Al dat verschillende eten, het water loopt me in de mond.
    En Ad, had je geen Déjà vu (Torres del Paine) gevoel door het lopen en klauteren door de kloof?
    Geniet nog maar, dat doen wij hier ook.
    Groetjes van ons.

• 16 Oktober 2011 - 17:03

Jan En Ineke:

De eerste week zit er voor jullie al op,en volgens ons hebben jullie het prima naar jullie zin!
    Door jullie reisverslagen te volgen krijgen wij een aardig beeld van Marokko en worden zelf steeds benieuwder hoe de reis verder zal gaan.Genieten maar de verdere reies OKE!!
    Groetjes uit de Gilzerbaan.

• 16 Oktober 2011 - 17:06

Ingrid En Liesbeth:

Hallo Joan en Ad, afgelopen vrijdagavond hadden wij ons vrouwenkransje waar Joan niet bij kon zijn.
    Liesbeth vroeg aan mij om aan jullie door te geven dat zij jullie reis niet kan volgen.
    Zij heeft problemen met de computer. Ik volg de reis iedere dag en ik moet zeggen het ziet er mooi en gezellig uit.
    Veel plezier en tot wederhoren,
    Ingrid

• 17 Oktober 2011 - 09:43

Ton En Lenny:

Hallo mensen.
    Wat een schitterend gebied is dat.
    Dat eten lijkt me wat minder, maar dat komt omdat ik geen linzen lust.
    Lijkt me wel wat om door zo'n kloof te klauteren,wel zwaar denk ik, maar goed dan zie je ook wat.
    Gr wij