Overnachten in de Sahara - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu Overnachten in de Sahara - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

Overnachten in de Sahara

Door: Joan en Ad Nelissen

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

17 Oktober 2011 | Marokko, Rabat

Hallo reisgenoten,

We zijn vandaag al om 08.00 uur vertrokken richting Zagora. Onderweg zijn we door de Draa vallei gereden, met veel kleine pittoreske dorpjes. Hier een aantal fotostops gemaakt, alvorens door te rijden naar Zagora, waar we koffers achter hebben gelaten in het hotel waar we morgen overnachten.

Na in dit hotel de lunch genoten te hebben zijn we doorgereden om ca. 80 kilometer verderop de bus in te ruilen voor het schip van de woestijn; de kameel of drommedaris. Uiteraard gaf de eerste kennismaking met deze manier van vervoer de nodige hilarische momenten, maar uiteindelijk zijn we allemaal in het zadel geholpen. Na een kleine 2 uur bereikten we het tentenkamp midden in de Sahara waar we de rest van de dag en nacht hebben doorgebracht. De bedoeïenen hebben voor ons een heerlijke maaltijd klaar gemaakt met verse salade, tajine met rundvlees en groenten en vers fruit na.

Doordat er geen lichtvervuiling is hebben we van een prachtige sterrenhemel kunnen genieten en konden we de melkweg heel goed zien.

Aan een kampvuur zijn door de bedoeïenen en de Nederlanders diverse liederen, Sint Nicolaas en Kerst, ten gehore gebracht waarna ieder in zijn eigen bedoeïenentent is gaan slapen.

Groetjes van de twee uit

De Sahara.

• 18 Oktober 2011 - 14:45

Elly En Jur:

Wat ik me dan weer afvraag is: hoe doe je dat 's nachts met
    plassen? Hurken achter de tent met het gevaar dat een Schorpioen
    je in de billen bijt? Brrrr......

• 18 Oktober 2011 - 16:25

Astrid En Leon:

Hoi Joan en Ad,

Wat een mooie dag was dat weer, zeg. Zo te zien is het een mooie ruime tent, waarin jullie sliepen, waarschijnlijk met badkamer en toilet? Je wilt trouwens toch niet zeggen dat je in je tent geslapen hebt, als je kunt genieten van zo'n prachtige sterrenhemel.
    Nou geniet er nog van, er zal nog heel wat moois komen.

groetjes uit Roosendaal

• 18 Oktober 2011 - 19:45

Leon En Astrid:

Mooi hé, die sterrenhemel.
    Hebben jullie onder de blote hemel geslapen?
    Wij hebben het gezien toen we in Jordanië waren.
    Ik wist niet dat er zo veel sterren waren.
    Echt een onvergetelijke belevenis.
    Maar deze reis is voor jullie ook een hele belevenis en afwisselend.
    Wij genieten hier van jullie verhalen en foto's.
    Groetjes van ons

• 19 Oktober 2011 - 10:49

Ton En Lenny:

Hoi
    Ziet er heel avontuurlijk uit, lijkt me heel romantisch zo'n mooie sterrenhemel, maar is het niet koud s'nachts want meestal is dat toch zo in de woestijn.
    Sliepen jullie alleen s"nachts of had je onverwacht bezoek.
    gr wij