Zagora - Reisverslag uit Zagora, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu Zagora - Reisverslag uit Zagora, Marokko van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

Zagora

Door: Joan en Ad Nelissen

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

18 Oktober 2011 | Marokko, Zagora

Hallo reisgenoten,

We zijn vanmorgen om 05.45 gewekt om getuigen te zijn van de zonsopkomst. Leuk om te zien in de woestijn, maar niet erg spectaculair. Hierna in de omgeving nog wat foto’s gemaakt in het morgenlicht. Om 07.30 werd het ontbijt opgediend, wat al in de buitenlucht kon omdat het al behoorlijk warm was geworden.

Om 08.00 uur waren de kamelen weer opgezadeld, zodat we aan terugreis naar de bewoonde wereld konden beginnen. Ik had besloten om zelf te gaan wandelen, maar ons Joan is toch weer op de rug van een kameel gekropen. Na een wandeling van een kleine 2 uur waren we weer op de opstapplaats aangekomen, waar ons busje al klaar stond om ons met enkele tussenstops naar ons hotel te brengen.

Een van de tussenstops was in een dorpje waar we een pottenbakkerij hebben bezocht. Hier was nog veel kinderarbeid, maar er werden wel erg mooie dingen gemaakt.

We waren om ca. 13.00 uur in ons hotel, waar we de middag rustig aan het zwembad hebben doorgebracht met het bijwerken van ons dagboek en het lezen van een boek.

We gaan vanavond met Linda, Isabelle en Janneke bij een plaatselijk restaurantje wat eten, en zullen vroeg in bed liggen om de slaap van de afgelopen nacht in te halen, want ondanks dat het een luxueus tentenkamp was met douches en toiletten hebben we toch niet geslapen zoals gewoonlijk.

Iedereen bedankt voor de leuke reacties

Groetjes van de twee uit

Zagora

• 18 Oktober 2011 - 19:04

Ton En Jeanne:

Hier weer eens een berichtje van ons.het klinkt allemaal zo ontspannen, veel zien ,mooie foto's maken, boek lezen,aan het zwembad relaxen. En vooral genieten met een gezellig groepje reisgenoten. En dan al die restaurantjes! Jullie hebben echt de tijd om Marrokko goed te zien. Stuur maar veel berichtjes en foto's, wij genieten wel,en jullie ook.
    Lieve groetjes,

• 18 Oktober 2011 - 19:22

Ans En Ton:

Hoi Ad en Joan ,
    Mooie foto's wij reizen gezellig met jullie mee, en dat is genieten,
    Het is hier regen regen regen en nog eens regen, niet koud maar echt herfst weer.
    Tot de volgende mailtjes.
    Groetjes

• 18 Oktober 2011 - 19:48

Leon En Astrid:

Sorry,
    Heb mijn opmerking bij de verkeerde dag gezet.
    Hier komt hij nogmaals: :)

Mooi hé, die sterrenhemel.
    Hebben jullie onder de blote hemel geslapen?
    Wij hebben het gezien toen we in Jordanië waren.
    Ik wist niet dat er zo veel sterren waren.
    Echt een onvergetelijke belevenis.
    Maar deze reis is voor jullie ook een hele belevenis en afwisselend.
    Wij genieten hier van jullie verhalen en foto's.
    Groetjes van ons

• 18 Oktober 2011 - 20:40

Marie En Staf :

Het ziet er daar bij jullie echt prachtig uit in die woestijn !
    En wat lees ik daar ?
    Ad doet de tocht terug te voet .
    Wat een opluchting voor Staf dat dit mogelijk is !
    Hij heeft het echt niet voor dat soort vervoer sinds hij een keer bijna ontvoerd werd door een kameleneigenaar in Egypte .
    De reis wordt nu nog interessanter !
    Geniet ervan .
    Groetjes
    Marie

• 19 Oktober 2011 - 10:55

Ton En Lenny:

Die kameel kijkt ons wel heel vriendelijk aan moet ik zeggen, maar of zo ook zo vriendelijk zijn weet ik niet.
    En waarom ging je lopen vertel er dat dan ook even bij.
    Gr wij

• 19 Oktober 2011 - 11:42

John:

Heb zojuist vernomen dat jullie in Marokko zijn. Ben afgelopen maandag teruggekomen uit Madagascar. Prachtige relaxte reis met veel natuur en wandelingen. Ik heb nog niet alle jullie reisverslagen gelezen dus dit is een eerste reactie.
    Vanaf nu zal ik jullie volgen op deze reis. Nog veel vakantieplezier voor de komende dagen.