Aardbeving - Reisverslag uit Mandalay, Myanmar van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu Aardbeving - Reisverslag uit Mandalay, Myanmar van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

Aardbeving

Door: Joan en Ad

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

12 November 2012 | Myanmar, Mandalay

Mandalay, 12 november 2012

Goede avond lezers van dit reisverslag,

Zoals jullie op het nieuws in Nederland hebben gezien heeft er hier in Mandalay een behoorlijk zware asardbeving plaats gevonden.
Wij hebben er zelf niets van gemerkt, en ook van naschokken hebben wij geen weet gehad. We zijn er gewoon doorheen geslapen. Wel zijn er enkele medereizigers in lichte paniek midden in de nacht de straat op gevlucht en hebben daar een half uur staan bivakeren.
Hoewel er blijkbaar enkele doden zijn te betreuren merken wij verder niets.

We hebben vandaag een lange excursie die begon met een boottochtnaar een Pagode die nooit afgebouwd is. We hebben hier een ziekenhuisje en een bejaardenhuis bezocht. Je prijst je gelukkig dat je in een van de Lage landen woont.

Hierna met de boot terug om en omdat het nog wat te vroeg was voor de lunch hebben we nog wat rondgewandeld in het havendje. Ook hier geld weer: Blij dat we in de Lage Landen wonen.

Na de lunch hebben we het Koninklijk Palijs van Mandalay bezocht. Dit gebouwencomplex is een beetje de Verboden Stad van Peking in het klein. Weer een geweldige side.

Als afsluiting hebben we nog twee erg mooie Pagodes bezocht. de 1e was vollidig in Teakhout gebouwd met veel houtsnijwerk en bij de andere was het grootste boek ter wereld de vinden. Elke bladzijde van dit boek staat in een eigen gebouwdje.

Als afsluiting van de dag zijn enkele van onze reisgenoten nog de 1000 treden grote trap naar de top van de Mandalayheuvel opgeklommen om de zonsondergang te bewonderen. Ik heb intussen met de rest van de groep op een terrasje een pintje genomen.

Groeten van twee reizigers uit

Mandalay

• 12 November 2012 - 16:13

BenW:

Hallootjes,
    Ben je nog niet tempel of pagodemoe?? Hihi
    Het zullen er heel wat zijn maar laat het allemaal goed achter op je netvlies en op de foto's. Misschien heb je er nog niet genoeg gezien en kun je ze later altijd thuis nog tig keer bekijken,hihi.
    Nog heel veel plezier. Groetjes van die 2 aan d'n andere kant van Bels. xx

P.S. Joan ik weet niet of ik je dit moest schrijven maar Frans C. is op d'n elfde van d'n elfde heel vredig met al zijn dierbaren erbij, ingeslapen. het is goed zo!! Details hoor je nog wel.

• 12 November 2012 - 16:18

Elly En Jur:

Nou wij zijn wel opgelucht! Ik las het in de krant en schrok me een hoedje. Maar gelukkig zijn jullie ongedeerd zodat wij nu ook weer rustig kunnen slapen.
    Liefs Jur en Elly

• 12 November 2012 - 17:01

AstridLeon Cooijman:

Hoi vakantiegangers,
    Ik moet toch beter de krant lezen blijkt wel.
    Ik weet nergens van.......een aardbeving???????
    Gelukkig hebben jullie er niets van gemerkt.
    Dus goed geslapen na al die indrukken.
    Wij "reizen" verder met jullie mee.
    Nog veel plezier.
    Groetjes van ons.

• 12 November 2012 - 19:10

Ria Van Den Ouweland:

Hallo Ad en Joan,

Wij hoorden op de radio van de aardbeving...en natuur lijk dachten we meteen aan jullie...
    geen idee of jullie er ook maar iets van mee gekregen hadden...ben blij,dat voor jullie de
    schade beperkt is gebleven....En, ooooo,wat een avontuurlijke reis,zeg...Alleen al de vervoers-
    middelen...zo krakkemikkig...jullie leven echt even in een heel andere wereld...geniet er nog maar van
    en veel plezier met de gezellige reisgenoten...
    Ria en Jac

• 12 November 2012 - 19:16

Ine En Rien:

Hoi Ad en Joan,

Gelukkig hebben jullie geen nadelige gevolgen ondervonden van de aardbeving. Wel typisch dat als jullie in de buurt zijn er in verre landen iets gebeurt (schermutselingen in het grensgebied Chili/Bolivia, neervallende ballonnen in China). Zal wel toeval zijn. Heel fijn dat jullie het goed naar je zin hebben. Wat de pagode's betreft moet je maar denken de ene pagode is de andere niet, net als de kerken in Rome. En je moet de pagoden niet verzoeken, sla je er een over, blijkt dat de mooiste te zijn. We kunnen ons voorstellen dat het ook eens fijn is om onder het genot van een lekker biertje waardering op te brengen voor de inspanningen van anderen.
    Veel plezier en geniet ervan,
    groetjes vanuit de Reeshof

• 12 November 2012 - 19:42

Liesbeth:

Gelukkig hebben jullie niets gemerkt (of erger) van de aardbeving!! Door het vroege opstaan, en de lange drukke dagen liggen jullie s' nachts helemaal in coma denk ik. Jullie zien weer heel veel moois, maar ik lees wel, en dat hebben we zelf ook ondervonden, dat als je in dit soort landen op vakantie bent, je je eigen
    plekje in ons kikkerlandje toch wel weer meer gaat waarderen, en blij mag zijn dat wij hier wonen!!
    Maar voor vakantie zijn dit prachtige landen, dus geniet verder en wie weet komen jullie hier of daar nog een pagode tegen, altijd leuk om te bezoeken (ha ha).
    lieve groet liesbeth (en frans).