(G)een verloren dag - Reisverslag uit Kalawe, Myanmar van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu (G)een verloren dag - Reisverslag uit Kalawe, Myanmar van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

(G)een verloren dag

Door: Joan en Ad

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

04 November 2012 | Myanmar, Kalawe

Pindaya, 4 november 2012

Goede avond lezers,
Vandaag zouden we beginnen aan de tweedaagse wandeltocht naar het klooster van Yatsakyi. Maar de goden waren ons niet goed gezind. Het heeft de afgelopen nacht behoorlijk doorgeregend en ook tijdens de 2 uur durende busrit was het niet altijd droog. Hierdoor zou de wandeling, zeg maar beklimming naar het klooster wel heel erg zwaar, en zelfs gevaarlijk kunnen worden. Met uitzondering van drie vastberaden Vlamingen besloot iedereen om maar beneden in het hotel te blijven.

Onderweg naar Pindaya zijn we over landweggetjes gereden, waarbij we enkele mooie fotostops hebben kunnen maken van het plattelandsleven in Birma. Bij een van de fotostops waren ons Joan en ik als eerste uit de bus. De algemene reactie van de andere passagiers was unaniem: DOORRIJDEN, DAN ZIJN WE EINDELIJK VAN DIE HOLLANDERS VERLOST. ZE WORDEN WEL OPGEPIKT DOOR DE HOLLANDSE BUS. Leuk zo’n gezelschap.

In Pindaya hebben we bijna met de hele groep een wandeling gemaakt langs een meertje, waarbij we uiteraard weer enkele pagodes zijn tegen gekomen en bezocht. Ook hebben we de plaatselijke wasserij langs het meer gezien. Dit zijn vrouwen die hun was in het meer doen op stenen en wat zeep.

Ondanks de teleurstelling dat we de tweedaagse wandeling onverantwoord vonden, hebben we toch een erg leuke dag gehad.

Groeten van

Twee reizigers in Pindaya

• 04 November 2012 - 13:28

Liesbeth:

Nou lieve vrienden, het is niet alleen bij jullie kommer en kwel wat het weer betreft, het is nu 13.15u en het is zo donker dat we het licht al aan hebben en het hoost enorm !! Voor jullie is het alleen jammer dat er een mooi stukje van de reis gemist gaat worden. Steek in een van die mooie pagodes maar een extra wierrookstokje aan en breng maar een extra offertje aan de weergoden wie weet helpt het!!
    Wij duimen voor beter weer. groeten uit een heel nat Hilvarenbeek.

• 04 November 2012 - 13:28

Liesbeth:

Wij duimen voor beter weer. groeten uit een heel nat Hilvarenbeek.

• 04 November 2012 - 16:28

Marjo:

Ja...altijd jammer wanneer iets niet door kan gaan. Maar gelukkig zijn jullie flexibel genoeg om er dan toch weer wat van te maken.
    En het regenseizoen moet "officieel "toch onderhand wel ten einde gaan?? Kan je voor ons ook een wierookstokje opsteken? Met de vraag om wat minder hoge temperauur en zeker ook niet veel regen?? Please?
    Lieve groeten uit Spankeren