Nara - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu Nara - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Joan en Ad Nelissen - WaarBenJij.nu

Nara

Door: Joan en Ad Nelissen

Blijf op de hoogte en volg Joan en Ad

16 November 2010 | Japan, Kyoto

Goede avond reisgenoten,

Vandaag hadden we echt een vrije dag. Geen excursie geboekt en dus uit kunnen slapen. Nu ja….. uitslapen was er niet bij want we hadden afgesproken om met Bert en Greet (en de rest van het reisgezelschap) naar Nara te gaan. Dit betekende dat we om 08.40 uur het hotel verlieten om met de trein naar de vroegere hoofdstad van Japan te vertrekken (van 710 tot 794).

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn twee tempels, te weten: de Kofuki-ji tempel en de Todai-ji tempel. Deze laatste tempel is het grootste houten gebouw ter wereld, en herbergt een bronzen Boeddha van 16 meter hoog.

De wandeling vanaf het station in Nara naar de twee tempels liep voor het grootste deel door een prachtig aangelegd park met uiteraard weer de nodige mooie herfstkleuren. Ook het weer was ons vandaag weer erg goed gezind met een vrijwel wolkenloze hemel en temperaturen tot ca 18 gr.

Na het bezoek aan de tempels en het park zijn we weer met de bekende groep van 7 ergens in een arcade gaan lunchen, waarbij we de groep moesten splitsen in een damestafel en een herentafel.
We hebben hier allemaal een heerlijke lunch genuttigd.

Om 15.25 uur hebben we de trein terug genomen naar Kyoto. Wij zijn bij het centraal station uitgestapt en hebben bij de Starbucks een heerlijke kop koffie met karamel gedronken, nog wat door de buurt gewandeld en daarna doorgegaan naar het hotel.

Om 19.00 uur gaan we nog een keer met de groep van 7 dineren, want morgen verlaten Bert en Greet de groep om nog enkele dagen op bezoek te gaan bij hun dochter die hier in Japan woont.

We hebben zoals jullie uit ons verslag kunnen lezen weer een heerlijke vakantiedag achter de rug.

Groetjes van de twee uit
Kyoto

PS. Op de groepsfoto zijn de namen van links naar rechts:
Greet, Joan, Ad, Henk, Bert, Ronald, Marie Christine en Francis.

• 16 November 2010 - 09:59

Astrid En Leon:

Dat jullie van de reis genieten is heel duidelijk. Geniet je ook zo van het eten, Ad?
    Ziet er weer allemaal heel mooi uit.
    Nog veel plezier de laatste dagen.

• 16 November 2010 - 10:07

Ton En Lenny:

Hoi maatjes.
    Je zult wel denken waarom geen reactie van die twee uit Berkel, maar we zijn het hele weekend weggeweest je wet wel ons weekendje dat we gekregen hadden, dus vandaar.
    Maar wat een prachtige foto's je zult maar zo'n achter tuintje hebben.en wat een mooie klederdracht gelukkig hoeven wij ons s'morgens niet zo op te tutten,want dan hadden we nog meer tijd nodig.
    gr wij

• 16 November 2010 - 10:49

Jur En Elly:

Leuke tas Joan!

• 16 November 2010 - 13:38

Rudy:

Die kunch ziet er erg lekker uit! Al denkt Ad daar misschien anders over...

• 16 November 2010 - 13:42

Jan En Mieke:

Ha die twee uit Kyoto,
    Wat een prachtige foto's, het geeft een goed beeld van jullie trip door Japan. En het is wel aanpakken, veel bezichtigen en weinig nachtrust. Goed dat je toch elke dag de tijd vindt om nog wat te eten en de lekkere Starbucks ontbreekt ook niet in het programma. En over het weer mogen jullie niet klagen, Nederland is grijs en Belgie is onder water gelopen. Dus net op tijd weg. Ha..ha. Het is alweer de laatste week voor jullie in Japan, geniet er nog maar flink van ! En de groep is natuurlijk ook gezellig, zo te zien. Maar Japan is geen China, nietwaar !
    Hartelijke groet van Jan en Mieke

• 16 November 2010 - 20:23

Ine En Rien:

Hoi Japannerkes,

Heel mooi die tempels met boeddha, maar die kunnen niet tippen aan mijn boeddha, dat zullen jullie wel begrijpen. Ik heb nog niet gelezen dat jullie sushi hebben gegeten, dat mag toch niet ontbreken in Japan. Kan nog natuurlijk, jullie hebben nog even.

Heel veel groetjes van ons

• 17 November 2010 - 18:28

Ria V.d. Ouweland:

Dat was weer echt genieten,ik zie ons hier niet naar toe gaan,maar het is reuze leuk om jullie reis op de voet te volgen...wat een mooi weer steeds en geluk met het reisgezelschap,oh zo belangrijk...goede reis terug,groeten uit Chaam